Sloboda izrazavanja analize
Publikacija "Profesija na raskršću - novinarstvo na pragu informacionog društva" El. pošta

Centar za medije i medijska istraživanja Fakulteta političkih nauka

NEU logo proba quer 4C RZOva publikacija predstavlja rezultate naučno istraživačkog projekta Profesija na raskršću – novinarstvo na pragu informacionog društva, koji je sproveo Centar za medije i medijska istraživanja Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu. Projekat je realizovan u okviru Regionalnog programa podrške istraživanjima u oblasti društvenih istraživanja na Zapadnom Balkanu (RRPP), koji vodi Univerzitet u Friburgu, uz finansijsku podršku Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC).

Preuzmite publikaciju  "Profesija na raskršću - novinarstvo na pragu informacionog društva" (2011) [PDF, 3.38 MB]

 
Publikacija : Mediji u postoktobarskoj Srbiji El. pošta

Izvor: Helsinški odbor za ljudska prava


mediji posle petog oktobra publikacija  Mediji u vreme vladavine Slobodana Miloševića bili su instrument politike čija je osnovna funkcija bila  opravdanje velikosrpskog projekta i rata u bivšoj Jugoslaviji do koga je taj projekat doveo. Očekivanja da će se to promeniti nakon petooktobarskih promena nisu se ispunila. Mediji nisu odgovorili na kontroverze srpske tranzicije već su postali deo tih kontroverzi i doprineli daljem zbunjivanju građana. Konfuzija je bila proizvod nedostatka političkog konsezusa oko novog sistema vrednosti i raskida sa Miloševićevim nasleđem.

Autori: Izabela Kisić i Slavija Seška Stanojlović

Preuzmite publikaciju [ PDF 197kb ]

 
Publikacija: Radna prava žena u Srbiji El. pošta
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image http://www.bgcentar.org.rs/images/stories/Naslovne_Knjiga/radna-prava-zena.gif

 Izvor: Beogradski centar za ljudska prava

Radna prava zena u Srbiji

 

Položaj žena u Srbiji je decenijama unazad bio uslovljen neravnopravnim postupnjem prema njima. Beogradski centar za ljudska prava sproveo je 2008. godine istraživanje percepcije žena o zaštiti njihovih prava i pravnoj osnovi za zaštitu žena na radnim mestima u Srbiji kroz projekat “Radna prava i diskriminacija – upoznatost i stavovi žena u Srbiji”. Uporedo sa ovim istraživanjem napravljen je i izveštaj o sudskim postupcima, izveštajima medija o ovim pitanjima i relevantnim domaćim i međunarodnim pravnim izvorima i sve je objavljeno u ovoj knjizi. 

 

Autori : Jovana Zorić, Nevena Dičić, Nenad Petković,

Radna prava žena u Srbiji, 2008.

Preuzmite publikaciju